Personvernerklæring

1. GENERELL INFORMASJON

1.1 Hva dekker denne personvernerklæringen? Denne personvernerklæringen (" personvernerklæringen ") regulerer behandlingen av personopplysninger som samles inn fra individuelle brukere ("deg" og "din") via e-handelsnettstedet, https://essnce.se og de relaterte domenenavnene (samlet, " ESSNCE "). Personvernerklæringen gjelder ikke for andre nettsteder, applikasjoner eller programvare som integreres med ESSNCE eller andre tredjepartsprodukter og -tjenester (for eksempel våre sosiale medieleverandører knyttet til ESSNCE).

1.2 Hvem er ansvarlig for personopplysningene? ESSNCE eies og drives av

Longlaq AB, Harstigen 16 571 42 Nässjö, Sverige, organisasjonsnummer SE559248348001 (" vi ", " oss " eller " vår ").

1.3 Mindreårige. ESSNCE er ikke beregnet for bruk av personer under 18 år. Derfor samler vi ikke bevisst inn personopplysninger fra barn. Hvis du blir oppmerksom på at et barn har gitt oss sine personopplysninger og du er en forelder eller verge for barnet, vennligst kontakt oss umiddelbart, så fjerner vi barnets personopplysninger fra systemene våre.

1.4 Periode og oppsigelse. Denne personvernerklæringen trer i kraft på datoen som er angitt øverst i personvernerklæringen ("Sist oppdatert") og vil forbli i kraft til den sies opp eller oppdateres av oss.

1.5 Endringer. Vi forbeholder oss retten til å endre denne personvernerklæringen fra tid til annen. Dette kan aktualiseres for blant annet å overholde gjeldende lover, forskrifter og bransjestandarder. Den endrede versjonen av personvernreglene vil bli lagt ut på denne siden, og hvis vi har e-postadressen din, vil vi sende deg en melding om endringene som er implementert av oss. Vi anbefaler at du leser vår personvernerklæring regelmessig for å holde deg oppdatert. Ved omfattende endringer i personvernreglene kan vi be om ditt samtykke.

2. HVILKE DATA SAMLER VI INN GJENNOM ESSNCE?

2.1 Fra hvilke kilder henter vi dine personopplysninger? Vi samler inn dine personopplysninger fra følgende kilder:
Direkte fra deg: for eksempel hvis du oppgir dine personopplysninger når du kjøper noe fra oss eller kontakter oss;
Direkte eller indirekte gjennom aktiviteten din på ESSNCE: når du bruker ESSNCE, samler vi automatisk inn teknisk informasjon om din bruk av ESSNCE; og
Fra tredjeparter: vi kan motta informasjon om deg fra tredjeparter som du tidligere har gitt dine personopplysninger til, dersom disse tredjepartene har et juridisk grunnlag for å utlevere dine personopplysninger til oss (for eksempel for betalingsformål).

2.2 Hvilke personopplysninger samler vi inn? Vi følger dataminimeringsprinsippet. Dette betyr at vi kun samler inn en minimal mengde personopplysninger som er nødvendig for din bruk av ESSNCE. Vi bruker dine personopplysninger til begrensede, spesifiserte og legitime formål som er uttrykkelig nevnt i denne personvernerklæringen. Generelt brukes dine personopplysninger med det formål å gi deg tilgang til ESSNCE, vedlikeholde og forbedre ESSNCE, behandle bestillingene dine, svare på dine henvendelser og forfølge våre legitime interesser. Vi gjenbruker ikke dine personopplysninger. Dette betyr at vi ikke bruker dataene til andre formål enn formålene som personopplysningene dine ble sendt til. Nedenfor finner du en oversikt over hvilke typer personopplysninger vi samler inn, formålene vi bruker dem til og det juridiske grunnlaget vi går ut fra når vi behandler dem.
• Bestillinger. Når du legger inn en bestilling, samler vi inn fornavn, etternavn, by, region, adresse, e-postadresse og telefonnummer. Vi bruker denne informasjonen til å sende deg transaksjonskvitteringer, levere bestillingene dine, kontakte deg ved behov og for å vedlikeholde forretningsregistrene våre. Det juridiske grunnlaget vi stoler på er å "utføre en kontrakt med deg" og "forfølge våre legitime interesser" (dvs. å levere ESSNCE). Vi vil lagre denne informasjonen så lenge det kreves av gjeldende lov (minst 7 år) eller til du sletter brukerkontoen din, avhengig av hva som inntreffer sist.
• Betalinger. Når du foretar en betaling, samler betalingsbehandlerne våre Klarna og PayPal inn dine personopplysninger, som fornavn, etternavn, fakturerings- og leveringsadresser og betalingsdetaljer (f.eks. kredittkort- eller PayPal-detaljer). Vær oppmerksom på at typene personopplysninger du må oppgi avhenger av betalingsbehandleren du har valgt. Vi har ikke tilgang til dine fullstendige betalingsopplysninger; bare deler av dine personopplysninger gjøres tilgjengelig for oss av betalingsbehandlerne. Betalingsopplysningene dine brukes til å behandle betalinger og utføre regnskapet vårt. Det juridiske grunnlaget som vi opererer på er "utførelse av våre kontraktsmessige forpliktelser" og "forfølge våre legitime interesser" (dvs. tilby virksomheten vår). Vi lagrer slike data i den perioden loven foreskriver (minst 7 år).
• Forespørsler. Når du kontakter oss på e-post, samler vi inn ditt navn, e-postadresse og all informasjon du velger å legge igjen i meldingen. Når du kontakter oss via 'Kontakt oss'-funksjonen, samler vi inn fornavn, etternavn, e-postadresse, telefonnummer og all informasjon du bestemmer deg for å inkludere i meldingen. Når du kontakter oss som en bedrift via "Kontakt oss"-funksjonen, samler vi inn e-postadresse, virksomhetstype, firmanavn, nettsted (valgfritt), MVA-registreringsnummer, telefonnummer, fakturerings-e-postadresse, kjøpers navn, leveringsadresse, land og all annen informasjon du bestemmer deg for å gi oss i meldingen din. Vi bruker slik informasjon for å svare på dine henvendelser og gi deg den forespurte informasjonen. Det rettslige grunnlaget vi stoler på er "forfølge våre legitime interesser" (dvs. å opprettholde og utvide ESSNCE) og "ditt samtykke" (for valgfrie personopplysninger). Vi vil lagre disse dataene til du slutter å kommunisere med oss.
• Informasjonskapsler. Når du besøker ESSNCE, samler vi eller vår tredjeparts analysetjenesteleverandør (definert nedenfor) inn din plassering og informasjonskapselrelaterte data. Vi bruker slik informasjon til å analysere de tekniske aspektene ved din bruk av ESSNCE, for å forhindre svindel og misbruk, og for å sikre ESSNCE-sikkerhet. For mer informasjon om vår bruk av informasjonskapsler, se våre retningslinjer for informasjonskapsler. De juridiske begrunnelsene vi stoler på er "forfølge våre legitime interesser" (dvs. å analysere innholdet vårt og beskytte ESSNCE) og "ditt samtykke". Vi vil lagre disse dataene så lenge dette er nødvendig for våre aktiviteter eller til du trekker tilbake samtykket ditt (hvis du har gitt dette).
• Anmeldelser. Når du legger igjen en anmeldelse om produktene du har kjøpt, samler vi inn navnet ditt og all informasjon du bestemmer deg for å legge igjen i anmeldelsen din. Vi bruker denne informasjonen til å vise anmeldelsen din på ESSNCE. Det juridiske grunnlaget vi går ut fra er "ditt samtykke". Vi vil lagre disse dataene til du ber oss om å slette anmeldelsen din.

2.2 Samler vi inn sensitive data? Vi samler ikke inn noen spesielle kategorier av personlig informasjon («sensitiv informasjon») fra deg, med mindre du etter eget skjønn bestemmer deg for å gi oss slik informasjon. Sensitiv informasjon er knyttet til din helse, religiøse og politiske tro, raseopprinnelse, medlemskap i en profesjonell organisasjon/bransjeorganisasjon eller seksuell legning.


2.3 Hva skjer hvis du nekter å avsløre dine personopplysninger? Hvis du bestemmer deg for å ikke gi oss dine personopplysninger når vi ber om det, kan det hende at vi ikke kan utføre visse forespurte prosesser (for eksempel behandle bestillingen din), og du kan kanskje ikke bruke alle ESSNCE-funksjoner, motta de forespurte informasjon, eller få vårt svar. Vennligst informer oss umiddelbart hvis du mener at noen personopplysninger vi samler inn er overdrevne eller unødvendige for det tiltenkte formålet.


2.4 Samler vi inn analysedata? Ja. Når du besøker ESSNCE, samler vi inn eller har tilgang til visse tekniske analysedata som samles inn fra deg. Slike data inkluderer følgende informasjon:
• Din aktivitet på ESSNCE (besøkstid, besøkte sider, viste produkter, tid på hver side, klikk, rulledybde, interaksjon med widgets);
• URLer som du får tilgang til ESSNCE fra;
• Din nettlesertype og versjon;
• Operativsystemet ditt;
• Din enhetsinformasjon;
• Informasjon om dine bestillinger;
• Din generelle nettadferd; og
• Informasjonskapslerelaterte data, forklart i våre retningslinjer for informasjonskapsler.


2.5 Til hvilke formål bruker vi analysedata? Vi bruker analysedataene dine til å analysere typen brukere som har tilgang til og bruker ESSNCE, måle engasjementet ditt med ESSNCE, se hvilke produkter som er av interesse for deg, forbedre innholdet vårt, utvikle nye produkter og tjenester, og undersøke og forhindre sikkerhetsproblemer og misbruk . I de fleste tilfeller er slike analysedata ikke-personlige og tillater oss ikke å identifisere deg som en fysisk person. Imidlertid kan visse data som IP-adressen din betraktes som personopplysninger, og vi vil sørge for at vi har det nødvendige juridiske grunnlaget for å behandle slike data. Når vi behandler analysedata som inneholder personopplysninger, går vi ut fra "legitime interesser" (for eksempel for å analysere og forbedre ESSNCE) og "ditt samtykke".


2.6 Beholder vi tilbakemeldingen din? Hvis du kontakter oss, kan vi registrere eventuelle spørsmål, svar, klager, anbefalinger eller komplimenter fra deg. Der det er mulig, vil vi avidentifisere dine personopplysninger (dvs. vi vil fjerne alle personopplysninger som ikke er nødvendige for å føre slike poster).


2.7 Hva skjer hvis vi samler eller avidentifiserer dataene dine? Hvis dine ikke-personlige data kombineres med visse deler av dine personopplysninger på en måte som gjør at vi kan identifisere deg som individ, vil vi behandle slik innsamlet informasjon som personopplysninger. Hvis dine personopplysninger er avidentifisert på en slik måte at de ikke lenger kan assosieres med en identifisert eller identifiserbar fysisk person, vil de ikke anses som personopplysninger og kan derfor brukes til ethvert legitimt formål.


2.8 Når mottar du vår kommersielle kommunikasjon? Vi sender kun ut vår kommersielle kommunikasjon hvis (i) du registrerer deg for vårt nyhetsbrev, (ii) du abonnerer på et nyhetsbrev ved å gi oss e-postadressen din, eller (iii) du kjøper noe fra oss og vi ønsker å informere deg om vår lignende produkter. I slike tilfeller vil du motta informasjon om våre nye produkter, ESSNCE-funksjoner og spesialtilbud. Det juridiske grunnlaget vi stoler på er "ditt samtykke" eller "våre legitime interesser" (dvs. å fremme ESSNCEs virksomhet og salg). Du kan når som helst velge bort å motta vår kommersielle kommunikasjon ved å klikke på "Avslutt abonnement"-lenken i våre nyhetsbrev, eller ved å kontakte oss direkte.


2.9 Når vil du motta våre transaksjonsvarsler? Hvis vi har din e-postadresse og det er nødvendig, kan vi sende deg viktige informasjonsmeldinger, som ordreoppdateringer, betalingskvitteringer, fakturaer, fraktinformasjon og andre tekniske eller administrative e-poster. Vær oppmerksom på at slike meldinger sendes "etter behov" med mindre de faller innenfor rammen av kommersiell kommunikasjon, som kan kreve ditt forhåndssamtykke. Du kan ikke velge bort tjenesterelaterte meldinger.

3. HVOR LENGE OPPBEVARER VI DINE DATA?

3.1 Hvor lenge lagrer vi dine personopplysninger? Vi og våre databehandlere identifisert i seksjon 4 nedenfor lagrer kun dine personopplysninger så lenge slike data er nødvendige for formålene beskrevet i denne personvernerklæringen, eller til du ber oss om å oppdatere eller slette dine personopplysninger, avhengig av hva som inntreffer først. For mer informasjon om perioden hver type personopplysninger lagres i, se punkt 2.2. Etter at dine personopplysninger ikke lenger er nødvendige for formålet og vi ikke har noe annet juridisk grunnlag for å lagre dem, vil vi umiddelbart slette dine personopplysninger fra systemene våre på en sikker måte. Vi lagrer ingen personopplysninger lenger enn det som er absolutt nødvendig.

3.2 Hvor lenge lagrer vi dine anonyme data? Vi beholder anonyme data (dvs. informasjon som ikke kan anses som personopplysninger) knyttet til deg så lenge det er nødvendig for formålene beskrevet i denne personvernerklæringen. Dette kan inkludere lagring av ikke-personlige data i den tidsperioden som er nødvendig for at vi skal kunne administrere virksomheten vår, oppfylle våre kontraktsmessige forpliktelser, forfølge våre legitime interesser, gjennomføre revisjoner, overholde (og demonstrere at vi overholder) lovbestemmelser og løse eventuelle tvister. .

3.3 Når er vi juridisk forpliktet til å lagre dine personopplysninger? Der vi er lovpålagt å lagre dine personopplysninger i en viss tidsperiode (f.eks. for regnskaps- og forretningsdokumenter), vil vi lagre dine personopplysninger i den tidsperioden som er foreskrevet av gjeldende lov (i de fleste tilfeller i 7 år) og for sikker sletting av personopplysningene så snart den nødvendige lagringsperioden utløper.

4. HVORDAN DELER VI DINE PERSONOPPLYSNINGER?

4.1 Når deler vi dine personopplysninger? Vi holder dine personopplysninger konfidensielle. Men hvis det er nødvendig for det tiltenkte formålet med dine personopplysninger, vil vi utlevere dine personopplysninger til selskaper som leverer tjenester på våre vegne eller støtter oss i vår virksomhet (våre persondatabehandlere). Dine personopplysninger kan bli delt med selskaper som tilbyr tekniske støttetjenester til oss, for eksempel hosting, betalingsbehandling, frakt og e-postdistribusjonstjenester. Vi selger ikke dine personopplysninger til tredjeparter og har ingen intensjon om å gjøre det i fremtiden. Utleveringen av dine personopplysninger er begrenset til situasjoner der det er nødvendig for følgende formål:
• Sikre at ESSNCE fungerer korrekt;
• Lever produktene dine;
• Behandle betalingene dine;
• Svar på dine forespørsler;
• Forfølge våre legitime interesser;
• Håndheve våre rettigheter, forhindre svindel, sikkerhetsformål;
• Utførelse av våre kontraktsmessige forpliktelser;
• Rettshåndhevelsesformål; eller
• Hvis du gir ditt samtykke til slik utlevering på forhånd.


4.2 Hvem har tilgang til dine personopplysninger? Vi velger nøye ut våre databehandlere og sikrer at de sikrer et tilstrekkelig beskyttelsesnivå for personopplysninger som er i samsvar med denne personvernerklæringen og gjeldende databeskyttelseslover. Personopplysningsassistentene som vil ha tilgang til dine personopplysninger er:
• Vår leverandør av hosting- og databasetjenester, GleSys, med hovedkontor i Sverige;
• Våre nyhetsbrevleverandører, Klaviyo i USA og Jojka i Sverige;
• Vår utviklende tjenesteleverandør WooCommerce (Automattic), lokalisert i USA;
• Vår leverandør av støttetjenester, ZenDesk i USA;
• Vår leverandør av frakttjenester
• Våre leverandører av markedsføringstjenester, Facebook, Google, Pinterest, SnapChat og TikTok i USA;
• Våre analysetjenesteleverandører, Google Analytics og SEM Rush i USA;
• Våre leverandører av betalingstjenester, Klarna i Sverige og PayPal i USA; og
• Vår leverandør av logistikktjenester, E-logistikk i Sverige; og
• Våre uavhengige entreprenører og konsulenter.


4.3 Overfører vi dine personopplysninger utenfor EØS? Selv om vi er basert i Sverige som er en del av det europeiske økonomiske samarbeidsområdet (EØS), er noen av våre persondatabehandlere basert utenfor EØS eller landet der du bor. Derfor kan det hende vi må overføre dine personopplysninger utenfor landet ditt. Hvis det er nødvendig å foreta en slik overføring, vil vi sørge for at landet der vår databehandler befinner seg sikrer et tilstrekkelig beskyttelsesnivå for dine personopplysninger, eller vi inngår en avtale med databehandlerne som sikrer slik beskyttelse (f.eks. databehandleravtale basert på forhåndsgodkjente standard kontraktklausuler).


4.4 Deler vi dine anonyme data? Dine anonyme data kan bli utlevert til tredjeparter for ethvert formål da de ikke identifiserer deg som en fysisk person. For eksempel kan vi dele dem med potensielle kunder eller partnere for forretnings- eller forskningsformål, for å forbedre ESSNCE, svare på juridiske forespørsler fra offentlige myndigheter eller utvikle nye produkter og tjenester.


4.5 Hva skjer hvis vi mottar en juridisk forespørsel? Hvis en offentlig myndighet ber om det, vil vi avsløre informasjon om brukerne av ESSNCE i den grad det er nødvendig for å oppnå et mål av offentlig interesse, for eksempel nasjonal sikkerhet eller rettshåndhevelse.

5. HVORDAN BESKYTTER VI DINE DATA?

5.1 Hvilke sikkerhetstiltak tar vi? Vi implementerer tekniske og organisatoriske informasjonssikkerhetstiltak som beskytter dine personopplysninger mot tap, misbruk, uautorisert tilgang og avsløring. Sikkerhetstiltakene vi tar inkluderer sikre nettverk, sterke passord, skjulte URL-er, begrenset tilgang til dine personopplysninger av våre ansatte, anonymisering av personopplysninger (når mulig), regelmessige oppdateringer, sikkerhetsoppdateringer og nøye utvalgte databehandlere.

5.2 Hva skjer hvis det oppstår et sikkerhetsbrudd? Selv om vi gjør vårt beste for å beskytte dine personopplysninger, gitt naturen til kommunikasjons- og informasjonsbehandlingsteknologi og Internett, kan vi ikke holdes ansvarlige for eventuelle ulovlige ødeleggelser, tap, bruk, kopiering, modifikasjoner, avsløring og forfalskning av dine personopplysninger. av omstendigheter utenfor vår rimelige kontroll. Hvis det oppstår et alvorlig brudd, vil vi ta rimelige skritt for å begrense bruddet, i samsvar med gjeldende lov. Vårt ansvar for ethvert sikkerhetsbrudd vil være begrenset i den grad det er tillatt av gjeldende lov.

6. HVORDAN FÅR DU TILGANG TIL OG HÅNTERER DINE PERSONOPPLYSNINGER?

6.1 Hvilke rettigheter har du? Du har rett til å kontrollere hvordan vi behandler dine personopplysninger. Med forbehold om eventuelle unntak ved lov, har du følgende rettigheter:
Rett til tilgang: du kan motta en kopi av personopplysningene som vi lagrer i systemene våre og en liste over formålene dine personopplysninger behandles for;
Rett til retting: du kan rette uriktige personopplysninger som vi har om deg;
Rett til sletting ("retten til å bli glemt"): du kan be oss om å slette dine personopplysninger fra våre systemer;
Rett til begrensning: du kan be oss om å begrense behandlingen av dine personopplysninger;
Retten til dataportabilitet: du kan be oss om å gi deg en kopi av dine personopplysninger i et strukturert, vanlig brukt og maskinlesbart format og flytte disse personopplysningene til en annen behandler;
Retten til å protestere: du kan be oss om å slutte å behandle dine personopplysninger;
Rett til å trekke tilbake samtykke: du har rett til å trekke tilbake samtykket ditt, hvis du har gitt et; eller
Rett til å klage: du kan sende inn din klage angående vår behandling av dine personopplysninger.


6.2 Hvordan utøve dine rettigheter? Hvis du ønsker å utøve noen av dine legitime rettigheter, vennligst kontakt oss ved å bruke kontaktinformasjonen vår som du finner på slutten av personvernerklæringen, og forklar forespørselen din i detalj. For å bekrefte legitimiteten til forespørselen din, kan vi be deg om å gi oss identifiserende informasjon slik at vi kan identifisere deg i systemet vårt. Vi vil svare på forespørselen din innen en rimelig tidsramme, maksimalt 30 dager.


6.3 Legge igjen en klage? Hvis du ønsker å sende inn en klage på hvordan vi håndterer dine personopplysninger, vennligst kontakt oss først for å forklare problemet ditt. Etter at du har kontaktet oss, vil vi undersøke klagen din og gi deg svaret så snart som mulig (innen 30 dager). Hvis du ikke er fornøyd med utfallet av klagen din, har du rett til å sende inn en klage til din lokale databeskyttelsesmyndighet. I Sverige er dette den svenske personvernmyndigheten. Du finner mer informasjon om dette treffet på https://www.imy.se.

7. KONTAKT

Hvis du har spørsmål om denne personvernerklæringen, dine rettigheter eller vår databeskyttelsespraksis, vennligst kontakt oss ved å bruke følgende kontaktinformasjon:

E-post: hello@essnce.se

Postadresse: Longlaq AB, Hantverksgatan 5c 571 34 Nässjö, Sverige,

G oogles nettsted for personvern og vilkår: https://policies.google.com/technologies/partner-sites